Condiţii de inchiriere

  1.   CERINTE PENTRU SOFER

1.1. VARSTA SOFERULUI

Varsta minima a soferului trebuie sa fie de 21 ani. Soferul trebuie sa posede permis de conducere national sau international eliberat cu cel putin un an inainte de data de inchiriere . Permisul de conducere trebuie sa fie corespunzator categoriei autoturismului care urmeaza a fi condus. Persoana care va inchiria autoturismul trebuie sa fie prezenta la ora si in locul stabilite pentru inchiriere si sa prezinte permisul de conducere reprezentantului companiei de inchiriere.

  1.   PERIOADA DE INCHIRIERE

Perioada de inchiriere reprezinta numarul total de zile dintre livrarea si returnarea autoturismului. Inchirierea se poate realiza pe o perioada minima de 72 de ore.

2.1. LIVRAREA

Autoturimul este livrat in data, locatia si ora stabilite cu clientul. Acesta primeste in avans de la biroul de inchirieri toate informatiile legate de intalnirea cu agentul precum si detaliile de contact ale agentului care va livra autoturismul. Clientul poate sa ridice autoturismul si de la biroul de inchiriere daca s-a stabilit acest lucru anterior cu agentia. Dupa intalnirea cu agentul clientul va semna actele de inchiriere, va plati costul inchirierii si depozitul, va verifica autoturismul si-l va utiliza pana la sfarsitul perioadei de inchiriere.

2.2. RETURNAREA

In ultima zi de inchiriere clientul va aduce autoturismul in locatia si la ora stabilite cu agentul si mentionate in contractul de inchiriere. Autoturismul trebuie returnat cu rezervorul plin (in caz contrar clientul va plati diferenta de combustibil pana la plin la pretul de 1,5 euro/litru ). De asemenea clientul va plati penalitati in cazul in care pierde cheile sau documentele autoturismului. Autoturismul va fi inchiriat cu suprafetele exterioare si interioare curate si va trebui sa fie livrat returnat in aceleasi conditii, in caz contrar clientul va plati penalitati..

  1.   DOCUMENTELE DE INCHIRERE

3.1. PERMISUL DE CONDUCERE

Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte permisul de conducere in original care trebuie sa fie emis cu cel putin un an inaintea datei de la care incepe inchirierea. Autoturismul nu poate fi inchiriat in baza unei copii dupa permisul original.

3.2. PASAPORTUL

Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte un pasaport valid emis pe numele lui

3.3. CONTRACTUL DE INCHIRIERE

Contractul de inchiriere este documentul semnat intre client si compania de inchiriere.. Acesta este singurul document utilizat in litigii. Clientul trebuie sa citeasca cu atentie contractul de inchiriere inainte de a-l semna pentru ca el va trebui sa respecte conditiile scrise in contract iar compania de inchirieri al carei nume este trecut in contract va fi raspunzatoare pentru serviciile oferite.

  1.   PLATA

Dupa semnarea de catre client a contractul de inchiriere acesta trebuie sa plateasca in avans costul inchirierii. Plata poate fi facuta cash sau prin carte de credit. ( MasterCard, Eurocard, Visa ). Pentru procesarea cartii de credit se plateste o taxa de 3%. Anumite autoturisme in special cele din clasa de lux nu se pot inchiria decat cu plata prin carte de credit. Pretul de inchiriere include TVA, numar nelimitat de km si asigurari. Situatiile particulare se vor discuta separat

4.1. PLATA IN AVANS

Plata in avans reprezinta suma pe care o solicita compania de inchirieri clientului pentru rezervarea unui autoturism din clasa solicitata de client. Aceasta suma reprezinta contravaloarea a minimum o zi de inchiriere si se scade din suma totala perceputa clientului pentru inchirierea autoturismului. In ziua inchirierii autoturismului clientul va plati diferenta dintre pretul total de inchirere si suma platita in avans. Daca clientul nu onoreaza rezervarea, aceasta suma ramane in contul companiei de inchiriere. Garantarea inchirierii se poate mai poate face, dupa caz, prin blocarea pe cartea de credit a unei sume reprezentand contravaloarea a minimum o zi de inchiriere. In acest caz nu vorbim despre o plata in avans deoarece cardul clientului nu este debitat iar in contul societatii nu intra nici o suma. Operatiunea de retinere a sumei se face numai daca clientul nu se prezinta la inchiriere. Daca clientul se prezinta la inchiriere suma se deblocheaza de pe cartea de credit iar acesta va plati toata inchirierea conform contractului.

  1.   TAXE ADITIONALE

5.1. TAXA DE AEROPORT

Pentru livrarea/returnarea de la aeroport se percepe o taxa de 10 Euro. Daca livrarea/returnarea are loc intre 10.00 pm – 7.00 am, taxa este 20 €.

5.2. RETURNAREA IN ALTA LOCATIE

In cazul in care nu exista masini disponibile in locatia solicitata autoturismul poate fi adus dintr-o alta locatie cu plata unor taxe suplimentare care vor fi aduse la cunostinta clientului inaintea inchirierii. In cazul in care autoturismul este returnat de catre client intr-o alta locatie, diferita de cea de livrare, acesta va trebui sa plateasca o taxa suplimentara care depinde de numarul de kilometri dintre locatia de livrare si cea de predare.

5.3. LANTURI DE ZAPADA

In perioada de iarna sunt situatii in care lanturile sunt de foarte mare ajutor. Daca se opteaza pentru inchirierea lanturilor de zapada acestea trebuie utilizate pe distante scurte cu viteze reduse si numai pe carosabil acoperit cu zapada. Utilizarea neadecvata a lanturilor de zapada poate duce la distrugerea cauciucurilor. Inchirierea lanturilor de zapada costa 10 € /perioada de inchiriere.

5.4. SCAUN DE COPIL

Inchirierea scaunului de copil costa 15 € /perioada de inchiriere.

5.5. IN CAZUL PIERDERII

In cazul in care clientul pierde cheile si/sau documentele masinii, acesta va plati o taxa suplimentara.

5.6. SOFER ADITIONAL

Soferul additional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta. Chiar daca inchiriati o masina, dar nu o conduceti niciodată sunteti considerat soferul principal al vehiculului închiriat. Soferul additional trebuie sa aiba aprobarea companiei pentru a conduce autovehiculul inchiriat. El trebuie să completeze şi să semneze un formular de la biroul de închiriere.

  1.   DEPOZIT

La inceputul perioadei de inchiriere se solicita clientului un depozit de siguranta care se retine de pe cartea de credit. Depozitul se restituie ulterior dupa verificarea caroseriei si a starii tehnice a autoturismului. Pentru daunele suferite de autovehicul din vina clientului, soferului aditional, sau cu autor necunoscut, depozitul se retine partial sau total in functie de valoarea daunei. In situatia in care depozitul reprezinta francsciza pentru avarii, acesta se va retine in totalitate depozitul fiind responsabilitatea clientului in caz de accident.

  1.   INCALCAREA REGULILOR DE CIRCULATIE

Clientul este responsabil pentru incalcarea regulilor de circulatie inclusiv pentru plata taxelor de parcare sau a lator taxe. Politia trimite un document catre compania de inchirieri prin care solicita informatii despre soferul care a incalcat legislatia rutiera conducand autoturismul inchiriat la o anumita data si ora. Compania de inchirieri trimite politiei contractul de inchiriere cu datele clientului iar politia trimite amenda clientului.

  1.   IN CAZUL UNUI ACCIDENT

In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. In cazul unui accident clientul trebuie sa anunte imediat firma de inchirieri despre producerea acestuia.

  1.   INCHIRIERILE IN AFARA TARII

Ca si regula generala utilizarea autoturismului inchiriat in afara granitelor Romaniei este interzisa. In situatii exceptionale este permisa iesirea autoturismului din tara dar numai cu aprobari speciale din partea conducerii si cu costuri suplimentare.

  1.  ASIGURARI

Pachetul de asigurari oferite in pretul de inchiriere include: asigurare CASCO, asigurare impotriva furtului, asigurare de raspundere civila RCA. Orice situatie speciala legata la asigurari este lamurita la cerere de catre serviciul clienti.

10.1. ASIGURAREA CASCO

Aceast tip de asigurare acoperă avariile produse autoturismului cu excepţia furtului sau a tentativei de furt. Există o sumă minimă pe care asiguratorul o solicită utilizatorului în cazul unei daune. Cuantumul acestei sume variază în funcţie de tipul autoturismului.

10.1.1. Riscurile acoperite

Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile aflate în afara sau în interiorul autovehiculului, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari; Avarii provocate în mod direct sau indirect de incendiu, explozie si fenomene naturale (trasnet, inundatii, cutremur, ploaie torentiala, grindina, furtuna, prabusire sau alunecare de teren); Avarii provocate de explozie (inclusiv explozia rezervorului de carburant) Avarii produse echipamentelor suplimentare, modificarilor constructive permanente, rotilor de rezerva, sculelor din dotarea standard ca urmare a producerii evenimentului asigurat, daca au fost montate pe auto si sunt cuprinse în sumele asigurate; pagube produse de fenomene naturale (trasnet, furtuna, uragan, grindina sau inundatie, cutremur de pamant, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse, inclusiv pagubele produse indirect de catre acestea; exemplu: caderea pe autovehicul a copacilor loviti de trasnet, avarierea acestuia de obiectele angrenate de furtuna, uragan, ori de apele provenite din inundatii etc) Avarii provocate de caderi de corpuri pe autovehicul (blocuri de gheata, bolovani) Avarii provocate de impactul autovehiculului cu animale Avarii provocate de caderea autovehiculului in prapastie, in apa, caderi de pe pod Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu corpuri aflate în afara vehiculului asigurat, cãderi (cãdere în prãpastie, cãdere în apã cu prilejul transbordãrii, cãdere din cauza ruperii podului, cãdere pe vehicul a unor corpuri), derapãri sau rãsturnãri, incendiu, explozie, trasnet, cutremur de pamant, viituri si alunecari de teren.

10.1.2. Riscuri excluse

Nu sunt despagubite prin aceasta polita piese de rezervã, huse, prelate, combustibili sau oricãror altor bunuri existente în vehicul si nici pagubele rezultate în legãturã cu utilizarea vehiculelor la concursuri, întreceri sau antrenamente pentru acestea si nici cele aparute ca urmare a pãtrunderii ìn locuri inundate, prin traversarea cursurilor de apã sau pe drumurile interzise circulatiei publice; Sunt de asemenea excluse pagubele produse de defecte de fabricatie ale materialului sau de executie a pãrtilor componente sau pieselor, pagubele produse prin influenta temperaturii asupra motorului vehiculului (de exemplu: avarieri la blocul motor, chiulasã sau la sistemul de rãcire, produse ca urmare a înghetãrii apei) si cele produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a lipsei sau insuficientei ungerii ori a supraîncãlzirii din oricare alte cauze decât cele cuprinse în asigurare, pagubele produse ca urmare a exploziei rezervorului la reparatie datoritã interventiei cu sudurã. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. În cazul unui accident clientul trebuie sa anunţe imediat compania de inchiriere asupra producerii acestuia. Neanunţarea imediată a accidentului duce la plata totală a daunelor de către client .

10.2. ASIGURAREA ÎMPOTRIVA FURTULUI

Asigură protecţie împotriva furtului autoturismului dacă evenimentul este menţionat într-un document oficial emis de poliţie

10.2.1. Riscurile acoperite

Furtul autovehiculului sau a unor parti componente, piese, echipamente suplimentare ale acestuia; Pagube produse autovehicului si/sau echipamentului suplimentar ca urmare a tentativei de furt

10.2.2. Riscuri excluse

Nu se acordă despăgubiri în cazul în care nu se prezintă un document de constatare a furtului de către politie Nu se acordă despăgubiri in cazul în care clientul nu prezintă companiei cheile şi actele autoturismului în original

Facebook